Video, video en nog eens video!

Jeroen Evens op woensdag 28 maart 2018

 

Het online landschap evolueert razendsnel. Sommigen schrikt het af, anderen staan te popelen om ermee aan de slag te gaan. Wil je succesvol blijven of worden, dan behoor je best tot die tweede groep. Zaboe! geeft je graag een overzicht van de meest interessante veranderingen op marketinggebied in dit nieuwe jaar.

Het veranderende marketinglandschap is dus niets om door afgeschrokken te worden, maar het biedt net veelzijdige, interessante kansen waar jij als onderneming een stevig voordeel uit kan halen. Zo staan er ook enkele uiterst interessante toepassingen en evoluties klaar om uitgerold te worden in 2018.

En die willen we je natuurlijk niet weerhouden.

De evoluties voltrekken zich zowel op technologisch gebied, als vanuit het perspectief van de gebruiker. We stellen voor jou de komende weken een top zes samen, waarin we jou de meest boeiende marketingtrends van dit jaar voorschotelen. Hou dus zeker onze blogpagina en sociale media in de gaten!

Vandaag bespreken we trend nr. 4 waarin we het belang van videogebruik aantonen.

Trend nr. 4  -  Video, video en nog eens video!

 

Een van de meest opvallende trends in de laatste jaren was de enorme toename in het gebruik van video, en deze trend zal zich stevig doorzetten in 2018. Meer nog, video wordt dé overheersende marketingtool (open je Facebook-tijdlijn maar eens…)!

Video past perfect in de sociale mediacultuur van ‘mobile first’ en de populariteit ervan stijgt naar ongeziene hoogtes. Enkele cijfers:

  • YouTube-kijkers kijken een miljard uur aan video, élke dag.

  • Op Facebook worden dagelijks meer dan 8 miljard video’s bekeken.

  • 82% van de Twittergebruikers bekijkt filmpjes op het platform.

  • 90% van de Twitter video views en 60% van de YouTube-views worden op mobiele apparaten bekeken.

Bovendien worden er steeds meer nieuwe toepassingen gemaakt om video naar het volgende niveau te brengen. Zo is er de mogelijkheid om gebeurtenissen te livestreamen, en noteren we de opkomst van virtual reality (VR) en augmented reality (AR), zoals de AR-filters op Snapchat.

Zaboe! - Blogpost - Video (2)

 

Nog een reden waarom we steeds aanraden om met video te werken is de effectiviteit van het format op sociale mediakanalen als Facebook. Zo toont volgend cijfermateriaal de toename in engagement bij het gebruik van video op sociale media.

 

Blogpost - Zaboe! - Video (3)

Fig.1 - Toegenomen engagement door gebruik van video op sociale media. Bron: www.impactbnd.com

 

Een ander voordeel is dat bedrijven als Google en Facebook het gemakkelijk maken om de impact van video advertising te meten. Beter dan dat traditionele media dat doen. Daardoor vloeien er ook steeds meer advertentiebudgetten naar online videoproductie. Hierdoor voorspellen we ook dat video in de volgende jaren een belangrijk groeisegment blijft.

 

onderwerpen: trends, content marketing, inbound marketing, video

Gerelateerde artikels